Bye-bye-jabs

Vaccinatiespreiding: wanneer krijgt je baby welke inenting?

Rond zijn tweede jaar heeft je kindje de meeste inentingen gehad. En de volgende krijgt hij pas weer op zijn vierde. Als je naar het buitenland reist, moet je hem misschien inenten tegen ziektes die niet in het normale vaccinatieprogramma zitten. 

BIJNA KLAAR MET VACCINATIES

  • Hoewel je kind misschien nog wat boosterinjecties moet hebben tegen de tijd dat hij naar school gaat (4 tot 6 jaar) en op latere leeftijd (11 tot 16 jaar), heeft hij de meeste vaccinaties voor zijn tweede levensjaar gehad. Hieronder vallen vaccinaties voor polio, kinkhoest, difterie, mazelen, bof, rode hond en Haemophilus influenzae type b (Hib), een soort hersenvliesontsteking.
  • Als je kind nog niet al deze inentingen heeft gehad, zeg dit dan tegen je huisarts. Alle inentingen voor het tweede levensjaar toedienen is een nationaal streven en hoort ook jouw persoonlijke prioriteit te zijn. Kind en Gezin vertelt je er meer over. Heb je een hepatitis-B vaccinatie of een griepprik gehad? Overleg met je huisarts of jij hiervoor in aanmerking komt. Hoe gezonder jij bent, hoe beter dit is voor je kind.

Misschien vind je dit ook interessant: