development-and-key-milestonescrawling-101-keeping-your-baby-safe

Maak je huis babyproof voor je kruipende baby

Miranda Daniloff

Ga op handen en voeten zitten en bekijk wat je baby ziet. Zo maak jij je huis kindvriendelijk in no time!

 

Een kindvriendelijke woning

Zorg ervoor dat boekenplanken, commodes, elektronische apparatuur (zoals een tv) of ander meubilair stevig vaststaan. Dat kan met muurankers. Zo vallen ze  niet eenvoudig om als je kleintje omhoogreikt.

Er zijn voldoende gadgets en producten om stopcontacten en lades te beveiligen. Een slot op de kast met de schoonmaakmiddelen is effectief wanneer die zich binnen het bereik van je kind bevindt.

 

Niet vergeten!

  • Babyhekjes moeten worden vastgezet. Je gebruikt trouwens best geen klemhekjes boven- of onderaan de trap. Ook koorden van zonwering en gordijnen hou je best buiten het bereik van nieuwsgierige kleine vingertjes. Ze vormen wurginggevaar.
  • Heb je groene vingers? Dan hou je je planten best buiten het bereik van kinderen. Sommige planten maken je peuter ziek. Check dus of al je planten zeker babyproof zijn!  
Kruipen is een van de grootste mijlpalen voor jouw baby. Je zult ervan genieten hoe je kind de wereld ontdekt en hij zal de nieuwe mobiliteit geweldig vinden. Met wat kleine voorbereiding blijft je kleintje veilig en jij gerust.

Misschien vind je dit ook interessant: