stres-free-birthdays-tips-to-keep-kids-happy-and-safe-at-birthday-parties

5 tips voor het plannen van stressvrije en veilige kinderfeestjes

Het laatste wat je wilt is dat de verjaardag van je kind uitloopt in een hevige woede-uitbarsting. Dat haalt de sfeer alleen maar naar beneden. Een nauwkeurige planning zorgt ervoor dat je kinderfeestje leuk blijft en het voorkomt grote woedeaanvallen. Vijf tips voor een geweldig, zorgeloos verjaardagsfeest.

1. Zorg voor voldoende afleiding

Dit betekent niet dat je ieder half uur een ander spelletje moet spelen (dit kan overigens wel helpen). Zorg ervoor dat er voldoende te doen is. Regel kindvriendelijke spullen, zoals potloden, papier, klei en klein speelgoed zoals auto's en poppen. Onthoud: jonge kinderen zijn snel afgeleid, dus variatie is een must.

Te veel dingen is geen probleem, zolang alles veilig blijft.


2. Vraag hulp van andere volwassenen

Vraag de hulp van goede vrienden en familieleden om de dag vlotjes te laten verlopen. Vraag de één om toezicht te houden op het speelgebied en laat de ander regelmatig controleren of iedereen er is. Hoe meer hulp, hoe beter! 

3. Blijf enthousiast

Check of er kinderen zijn die niet geïnteresseerd zijn en die niet willen meedoen. Stimuleer hen om mee te spelen, vraag desnoods de hulp van wat andere kinderen. Het creëren van een warme en welkome omgeving is belangrijk om het algehele humeur goed te houden en woede-uitbarstingen tot een minimum te beperken (hopelijk zelfs geen enkele!).

4. Bied verschillende snacks en drankjes aan

Hou rekening met moeilijke eters! Vergeet niet te informeren bij ouders of hun kinderen voedselallergieën hebben. Dit kun je gewoon op de uitnodiging zetten. 

Zorg dat er een gezonde variatie aan snacks en drankjes is en dat er voldoende voorraad is! 

5. Maak de omgeving kindveilig

Loop voor de aanvang van het feest nog even door je huis of de feestlocatie. Zorg dat alle kleine of gevaarlijke dingen opgeruimd en uit het zicht zijn. De kleinste dingen zoals muntjes en pennendoppen, leveren al serieus verstikkingsgevaar op. 

Als het feestje buiten plaatsvindt, controleer dan of er laaghangende takken zijn of andere gevaarlijke zaken die kinderen kunnen vinden.

Misschien vind je dit ook interessant: