mom-to-mom-sleeping-through-the-night-is-something-to-celebrate

Van mama tot mama: leer je baby de hele nacht doorslapen

Isabel, mijn eerstgeborene, was lekker rond en gezond bij de geboorte. Met een gewicht van 3,8 kg en een volle bos donkerbruin haar. Net als elke andere jonge mama vreesde ik dat mijn dagen van ononderbroken sluimeren en slapen tot het verleden zouden behoren.

En dat was ook zo! 

In eerste instantie hield Isabel er nogal onregelmatige slaapgewoonten op na. Waardoor mijn echtgenoot en ik de hele nacht wakker werden gehouden. Ik keek heel erg uit naar de dag waarop mijn baby 's nachts zou doorslapen. Natuurlijk neemt deze mijlpaal voor baby's enige tijd in beslag, maar uiteindelijk gebeurt het wel.

Hier volgt het slaapverhaal van mijn baby


Langzaam maar zeker

Tot Isabel drie maanden oud was, hadden zij en ik een vaste routine voor het slapengaan: bad, verzorging, verhaaltje en bed. Dit regelmatige schema hielp haar kalmeren aan het einde van de dag. Mijn baby sliep elke nacht tot twee uur en begon dan te krijsen om de volgende voeding.


Bijna gelukt

Geleidelijk aan begon Isabel wat later wakker te worden. Dit was een mijlpaal in de ontwikkeling van mijn baby en gaf mij bovendien de zwaar benodigde extra rust. Mijn doel was haar te laten doorslapen van bedtijd tot vijf uur. 


En dat lukte!

Toen Isabel uiteindelijk zeven uur lang doorsliep, was ik een beetje verbaasd. Ik wist dat ik erin zou slagen mijn baby 's nachts te laten doorslapen, maar helaas was mijn lichaam erop ingesteld dat ze eerder wakker zou worden. Borsten moeten regelmatig worden leeggedronken, dus terwijl zij rustig doorsliep, was ik gewoon wakker, compleet met pijnlijke, volle borsten!


Een snelle voeding


Zodra Isabel wakker was, gaf ik mijn nieuwe baby borstvoeding, zodat ik wat verlichting kreeg. Ze dronk gulzig van beide borsten en viel dan prompt weer in slaap! 

Na nog een week hadden mijn borsten zich hieraan aangepast en bleef Isabel gelukkig de hele nacht doorslapen.

Nu Isabel enkele jaren ouder is, slaapt ze prima. Hoewel ik de dagen dat ze een baby was, soms wel eens mis, mis ik de dagen waarop ik de hele nacht wakker werd gehouden beslist niet. Nu genieten we allemaal van een betere nachtrust!

Misschien vind je dit ook interessant: