baby sleep solutions- keep your baby sleeping through the night

Slaapoplossingen voor baby's: laat je kind de hele nacht doorslapen.

Rebecca Adler Warren

Het is moeilijk om niet opnieuw verliefd te worden bij het zien van je slapende baby. Je kind helpen de rust te krijgen die hij nodig heeft is net zo belangrijk als zijn lichaam en geest stimuleren. Zijn slaaptijden vormen kostbare rustmomenten in je altijd zo drukke leven.

Als het je niet meevalt te ontdekken wat het slaapschema van je nieuwe baby is, ben je niet de enige. Het is op zijn minst nogal onvoorspelbaar wanneer hij de eerste keren in slaap valt. Over het algemeen slapen pasgeboren baby's 16 of meer uur per dag in korte periodes van een paar uur per keer. Als een kind drie maanden oud is slaapt hij 's nachts misschien al vijf uur achter elkaar. Wanneer hij zes maanden is kan hij zelfs al negen tot twaalf uur ononderbroken in dromenland zijn.

Maar er is geen baby die altijd volgens het boekje slaapt! Het stimuleren van een goede nachtrust voor jullie beiden, begint bij het zorgen voor een goede bedtijd. Dat kan met deze slaapoplossingen.

1. Houd je baby bezig


Een dag vol leuke dingen kan zorgen voor een rustige bedtijd. Activiteiten voor zijn leeftijd, zoals een rondje in de kinderwagen door de buurt en een paar sessies op de buik helpen al heel wat om je kleintje voor te bereiden op het slapengaan. Even het huis uit, al is het maar voor een enkele boodschap, houdt je pasgeboren baby actief, en jou geestelijk gezond!

2. Een dutje versus nachtrust


Maak je baby vertrouwd met het ritme van de dag door al vroeg onderscheid te maken tussen dutjes en bedtijd. Hiermee help je hem te begrijpen dat de dag er is om te spelen en de nacht om te slapen. Doe de gordijnen een beetje open om wat licht door te laten wanneer je je pasgeboren baby in zijn wiegje legt om een dutje te doen. Maak je niet te veel zorgen dat je niet superstil bent tijdens het middagdutje van je kleintje. Het is het ideale moment voor jou om wat dingen af te maken.

3. Zorg voor de juiste stemming


Een rustige babykamer kan een drukke baby omtoveren tot een slapende baby. Zorg dus dat de kamer donker is en een comfortabele temperatuur heeft. Een nieuwe luier voordat de lichten uitgaan is ook een goed idee. Dit houdt de baby droog en comfortabel terwijl hij slaapt.

4. Heroverweeg je routine


Je vindt het zelf misschien prettig om na een drukke dag te ontspannen met een televisieprogramma, maar je baby geeft er waarschijnlijk de voorkeur aan dat het stil en rustig is als hij zijn laatste voeding van de dag krijgt. Help hem tot rust te komen door het creëren van een ontspannend bedtijdritueel.

Je kleintje een bad geven, voorlezen en zijn favoriete slaapliedje zingen zijn allemaal geweldige activiteiten om aan je routine toe te voegen. Zorg er alleen voor dat je dezelfde activiteiten elke avond in dezelfde volgorde doet. Aan het eind van je routine dim je de lichten en leg je baby in zijn wiegje terwijl hij slaperig, maar nog wel wakker is. Zo leert hij hoe hij uit zichzelf in slaap kan vallen. Om hem te laten wennen aan het slaapschema is het belangrijk dat je je baby elke avond op dezelfde tijd naar bed brengt.

Natuurlijk kunnen verkoudheden, tandjes die doorkomen, dromen en herrie de sluimer van je nieuwe baby verstoren. Afgezien van de bovenstaande factoren helpen de volgende slaapoplossingen je kleintje de slaap te krijgen die hij nodig heeft.

Misschien vind je dit ook interessant: