reasons and remedies for your baby-s snoring

Redenen en oplossingen voor het snurken van je baby

Jennifer Kelly Geddes

Met je pasgeboren baby heb je misschien nog een snurker in huis!

Sommige pasgeborenen ademen 's nachts behoorlijk luidruchtig. Ze produceren een geluid dat erg lijkt op snurken. Maak je geen zorgen, deze herrie is heel normaal.

Dit kun je doen om je baby stiller te laten slapen. 


Hij is nog klein

De luchtwegen van je pasgeboren baby zijn nog nauw. Ze zijn gevuld met heel veel speeksel en daarom klinkt zijn ademhaling misschien borrelend, kortademig en simpelweg luid. 

Omdat zijn luchtwegen breder worden en hij beter leert zijn speeksel in te slikken zal dit 'snurken' geleidelijk minderen en uiteindelijk helemaal verdwijnen. 


Verkoudheid

Een milde ziekte, zoals een infectie van de bovenste luchtwegen, kan de slaap van je baby verstoren en zijn ademhaling beïnvloeden. Zo lijkt het alsof hij 's nachts snurkt. 

Middeltjes tegen het snurken van de baby

  • Neem je baby vlak voor het slapengaan naar de badkamer en creëer daar een spa door de warme kraan van de douche open te zetten. De stoom helpt de luchtwegen van je pasgeboren baby vrij te maken. Je kunt ook een luchtbevochtiger in de kamer plaatsen die voor warme, vochtige lucht zorgt.
  • Vuil en ander huisstof kunnen de neus irriteren. Dat versterkt het snurken van je baby. Maak er een gewoonte van een paar keer per week te stofzuigen en voorwerpen die stof aantrekken schoon te maken.
  • Hou het snurken van je baby bij. Je kunt het zelfs opnemen om te horen of zijn geluiden op de een of andere manier veranderen. Als het snurken luider wordt en vaak optreedt, of als je vindt dat de ademhaling van je baby moeizaam klinkt, neem dan contact op met de huisarts. Dit kan een teken zijn van iets ernstigers. 

Maak je geen zorgen over wat gemurmel en een paar kreuntjes tijdens de eerste maanden van het leven van je pasgeboren baby. Dit is heel gebruikelijk en niets om je druk over te maken.

Misschien vind je dit ook interessant: