Bedtime-routine-10-to-12-months

Magische bedtijdroutines voor baby’s van 10 tot 12 maanden

Rachel Morris

Een slim bedtijdritueel is belangrijk voor de groei van je oudere baby. Onthoud deze slaapmethoden wanneer je je kleintje naar bed brengt.

Je baby gaat aan het einde van het eerste jaar met sprongen vooruit. Hij kan kruipen, zijn oog-handcoördinatie is verbeterd en doorslapen is daar geen uitzondering op. Hij krijgt nu waarschijnlijk al geen nachtvoeding meer, en je zult merken dat zijn slaappatroon ook verandert. Onderstaande slaapmethoden zorgen ervoor dat je kleintje de rust krijgt die hij nodig heeft in de laatste paar maanden van zijn eerste jaar.

Tel de uurtjes
Je oudere baby heeft nu minder slaap nodig dan in de eerste maanden, ongeveer 14 uur per 24 uur. Maar hij blijft twee dutjes per dag doen, en die zijn belangrijk voor zijn groei en ontwikkeling.

Blijf consequent
Een vast bedtijdritueel speelt een belangrijke rol als je je kind vlot in bed wilt krijgen.Is het je al opgevallen dat je baby andere interesses krijgt nu hij ouder wordt?. Als je routine niet meer zo goed werkt, probeer dan eens een andere activiteit. Lees bijvoorbeeld een boekje in plaats van slaapliedjes te zingen.

Blijf niet in de babykamer rondhangen

Objectpermanentie is een belangrijke fase. Dat wil zeggen dat je baby beseft dat mensen en objecten blijven bestaan, zelfs als hij ze niet kan zien. Wanneer je baby weet dat je ergens in huis bent, kan hij huilen om je te laten terugkomen. Steek je hoofd even om de deur, maar doe geen lampje aan. Pak hem niet op en blijf niet te lang. Zo leert hij om uit zichzelf weer in slaap te vallen.

Zorg dat de kamer van je baby veilig is
Als je baby 12 maanden oud is, bereikt hij nog een mijlpaal in zijn ontwikkeling. De vaardigheid om zichzelf zonder hulp op te trekken. Onthoud dit wanneer je de kamer van je baby op veiligheid checkt. Verwijder foto's, schilderijtjes of decoratie waar hij misschien bij kan.

Onthoud:

Voor de meeste baby's is consistentie het belangrijkste, dus probeer de bedtijdroutine van je kind iedere avond hetzelfde te houden, ook als jij niet thuis bent. Een goed uitgeruste baby zorgt voor een blije en goed uitgeruste mama!

Misschien vind je dit ook interessant: