how-to-keep-your-baby-sleeping-safely-anywhere

Bezorg je baby een veilige nachtrust

Melissa Arca

Iedere jonge ouder weet dat het een echte uitdaging kan zijn om je baby veilig in te krijgen zodat hij geniet van een goede nachtrust. Deze richtlijnen helpen je je slapende baby veilig en gezond te houden. 


1. Kies liever hard dan zacht.

Laat je baby slapen op een stevige matras in plaats van op een zacht oppervlak vol kussens. Je kunt ook beter alle kussens, knuffeldieren en ander zacht beddengoed uit de wieg van je baby halen. 

Hoewel je misschien denkt dat het comfortabeler voor je baby is als je zijn wieg gezellig maakt, vergroot je hier mogelijk het risico op verstikking. Als je baby in slaap valt terwijl hij in een kinderstoeltje of kinderwagen zit, leg je hem zo snel mogelijk op een stevig oppervlak. 


2. Houd hem koel

Zorg ervoor dat je baby van een veilige en comfortabele nachtrust kan genieten door hem niet meer dan één laagje kleding meer aan te trekken dan jij zou dragen bij kamertemperatuur. Je weet dat je gezonde baby het te warm heeft als hij gedurende de nacht transpireert, vochtig haar heeft of rode wangetjes, snel ademt en warm aanvoelt op de borst.

Tip:

Verwijder alle extra lagen kleding om hem te helpen af te koelen. En stel de kamertemperatuur in op een comfortable niveau voor een volwassene in lichte kleding. 


3. Leg je baby op de rug

Baby's moeten in hun eerste levensjaar altijd op de rug worden gelegd bij het slapengaan. Is je gezonde baby al in staat om van zijn buik naar zijn rug te rollen? Dan hoef je hem niet steeds opnieuw om te draaien.

De nacht zou gevuld moeten zijn met mooie dromen. Met deze veiligheidstips in het achterhoofd kunnen jij en je baby genieten van wat welverdiende rust.

Misschien vind je dit ook interessant: