your baby-s journey to becoming a toddler

Van kruipende baby naar lopende peuter

Cheryl Lock

De eerste stapjes van je baby zijn een enorme gebeurtenis. Je baby wordt een echte peuter wanneer hij stopt met kruipen en begint te lopen. 

Elk kind ontwikkelt loopvaardigheid op z’n eigen tempo. Toch beginnen de meeste baby's te kruipen rond hun acht maanden en te lopen tussen de 9 en 17 maanden. 

Vergeet niet dat sommige baby's het kruipen helemaal overslaan. Als dat het geval is, zal je baby zich waarschijnlijk op zijn buik of billen voortbewegen en zijn armen en benen gebruiken om zichzelf vooruit te duwen. 

Dit is heel normaal. Hij is de spieren aan het versterken die hij straks zal gebruiken voor zijn eerste stapjes. De fase van kruipen of op de billen voortbewegen zal snel gevolgd worden door de fase waarin hij zichzelf optrekt tot hij rechtop staat. Toon je baby hoe hij zijn knietjes moet buigen om van staan naar zitten te gaan (en omgekeerd). 

Zodra hij eenmaal kan staan, zullen de eerste stapjes snel volgen. Zodra je baby vaster op zijn voetjes staat, zal hij wellicht beginnen met hier een daar een stap zetten. Laat hem je hand vasthouden voor ondersteuning, of volg het meubilair terwijl hij zich hieraan voortbeweegt om hem zijn evenwicht helpen houden. 

Zodra hij deze babystapjes onder de knie heeft, krijgt hij meer vertrouwen. Voor je het weet zal je kruipende baby beginnen te lopen!

Misschien vind je dit ook interessant: