ways-to-get-your-baby-development-and-key-milestoneswalking

Manieren om je baby aan het lopen te krijgen

Ellen Neuborne

De meeste baby's zetten hun eerste stapjes rond hun eerste verjaardag. Wat kun je doen om je baby voor te bereiden op het lopen?

 

Voldoende tijd op de buik

Zelfs zuigelingen kunnen al beginnen met het opbouwen van de spieren die straks tot lopen zullen leiden. Tijd op de buik versterkt de rugspieren. Leg voldoende speelgoed om hem heen zodat de tijd hun buik interessant blijft. 

 

Speel zittende spelletjes

Zodra je baby veilig kan zitten, kun je samen veel spelletjes spelen die de evenwichtsvaardigheden van je kind ontwikkelen.

 

Rol een bal heen en weer

 Speel spelletjes die je baby aanmoedigen te reiken. Naar jou of naar iets op de vloer. Deze spelletjes helpen je baby zijn evenwicht te houden tijdens het bewegen. Hij leert de armen, hoofd en heupen te bewegen en niet voorover te vallen.

 

Biedt een helpende hand bij het lopen

  • Kan je baby zijn eigen gewicht dragen? Hou hem dan vast en ga samen lopen.
  • Laat je baby vooruit kijken, hou beide handen vast en laat hem voor je uit te lopen.
  • Als je kind beter wordt, laat je een hand los en moedig je hem aan om te blijven bewegen.
  • Zo traint je baby zijn evenwicht en oefent hij met het optillen van zijn voeten.

 

Plezier met het meubilair

Zodra je kind zich kan optrekken en begint rond te schuifelen kun je best stevig meubilair aanschaffen. Verwijder losse en breekbare items van de salontafel. Zodat je kind die al niet kan omgooien

 

Niet doen

Koop geen loopstoeltje
Loopstoeltjes zijn bedoeld om baby's mobieler te maken terwijl ze leren lopen. Maar ze kunnen serieuze verwondingen veroorzaken. Loopstoeltjes worden bovendien genoemd als oorzaak van struikelen en vallen. Zelfs de nieuw ontwikkelde loopstoeltjes, die remmen bevatten en te breed zijn om door de deur te passen, worden afgeraden.

Koop nog geen babyschoentjes

Schoenen zijn pas nodig als je baby begint te lopen. Is de tijd rijp voor schoenen? Kies dan zachte, flexibele schoenen die breed genoeg zijn zodat de teentjes voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Misschien vind je dit ook interessant: