development-and-key-milestonescrawling-101-fun-development-and-key-milestonescrawling-games

Kruipspelletjes voor je baby

Deidre Uria

Baby’s beginnen meestal te kruipen als ze 7 tot 10 maanden oud zijn. Maar jij hoeft daar natuurlijk niet op te wachten! Leid je baby in de juiste richting met vijf speeltjes en zeven kruipspelletjes.

 

Speelgoed

Geleidelijk speelgoed dat mobiliteit aanmoedigt introduceren is een goede manier om plezier te maken terwijl je helpt de spieren van je kleintje te versterken.

Moedig je kleintje aan om te bewegen met speelgoed. Introduceer de speeltjes niet allemaal tegelijk. Ze versterken de spieren van je baby geleidelijk en verzekeren je veel plezier!

 1. Spiegel
  Baby's kijken heel graag naar hun eigen spiegelbeeld. Hou een kinderspiegel in zijn buurt en trek die vervolgens snel weg. Zet dan de spiegel tegen een muur of tegen een meubelstuk en stuur hem in die richting.
 2. Zachte stuiterbal
  Dit eenvoudige speeltje maakt kruipspelletjes nog leuker. Hou er een (of twee) bij de hand. 
 3. Houten trekspeeltje
  Trek dit speeltje langzaam over de vloer en laat je baby het pakken. Dit speeltje bestaat ook in een plastic variant. Hout is een betere optie als je baby het trekspeeltje te pakken krijgt en het in zijn mond stopt!

 

Spelletjes

Hou het kruipen interessant met deze tips:

 1. Doe alsof je een personage bent uit zijn favoriete verhaaltje en achtervolg je kind door het huis. Je baby zal zeker moeten lachen en zijn best doen om uit je bereik te blijven.
 2. Knutsel een mini-parcours met kussens en dozen. Laat je kindje erover en ertussen kruipen. Doe zelf mee door je te verstoppen en kiekeboe te spelen.
 3. Ga op de grond zitten met je benen wijd, rol met een bal naar je baby..
 4. Pak het favoriete speelgoed van je baby, verstop het waar hij het direct kan zien en vraag of hij het gaat zoeken. De volgende keer laat je hem het speelgoed verstoppen en ga jij zoeken.
 5. Verspreid verschillende stoffen, bijvoorbeeld bubbelfolie, nepbont en een schuimen vloertegel over de vloer zodat je baby daaraan kan voelen als hij er langs kruipt.

Misschien vind je dit ook interessant: