how-babies-learn-to-move-around

Hoe baby’s leren kruipen

Eén stap vooruit, twee stappen terug. Als je baby eenmaal stapt, is hij niet meer te houden!

De komende maand zal je baby zich concentreren op zich voortbewegen. Van kruipen, schuiven op de buik of schuifelen langs meubels. Je merkt misschien dat zijn andere vaardigheden zoals zelf eten of de nacht doorslapen hieronder lijden. Maar maak je geen zorgen, dit is tijdelijk en komt door de opwinding en moeite die horen bij het leerproces. 

In beweging

  • Baby's van 9 maanden zijn altijd in beweging. En ze zullen alles wat ter hun beschikking staat gebruiken om hun doel te bereiken. Of hij nu een rammelaar gebruikt om zijn bal te pakken die net onder de bank is gerold. Of hij probeert z'n kinderwagen vooruit te duwen en er achteraan te kruipen. Je kleintje doet het allemaal. Hij wil alles verkennen en uitproberen.
  • Dit is een periode waarin je hem heel goed in de gaten moet houden. Gedurende de afgelopen twee maanden is je baby steeds meer vastberaden geworden om overeind te komen en zich rond te bewegen. Terwijl hij deze nieuwe vaardigheden onder de knie krijgt, kan het zijn dat hij wat afgeleid is en andere vaardigheden die hij aan het leren was, iets minder goed uitvoert. Zoals zelfstandig eten of de hele nacht doorslapen. Maak je geen zorgen, dit is tijdelijk en komt doordat hij zo hard bezig is met zijn nieuwe mobiliteit.

 

Van punt A naar punt B

  • Beginnen kruipen is een spannende stap in de ontwikkeling van je baby. Het biedt hem een nieuw niveau van onafhankelijkheid. Maar niet alle baby's doorlopen deze fase. Sommigen vinden het prima om gewoon te zitten en om zich heen te kijken. En ze blijven dat doen tot ze er klaar voor zijn om te gaan lopen.
  • Anderen ontwikkelen aparte en grappige manieren om zich te verplaatsen. Bijvoorbeeld door op hun poep rond te schuiven of over de vloer te tijgeren en hun lichaam met behulp van de armen vooruit te trekken.
  • Weer anderen kiezen ervoor om als krabbetjes op de handen en voeten rond te lopen! En zelfs gewone kruipers beginnen vaak met achteruit kruipen!
Hoe je baby zich ook verplaatst, je zult versteld staan hoe makkelijk je kleintje zich van punt A naar punt B leert te verplaatsen. Als hij eenmaal zover is.

Misschien vind je dit ook interessant: