pulling-up-cruising-first-steps-your-babys-on-the-move

Dit gaat vooraf aan de eerste stapjes van je baby

Ellen Neuborne

Je baby zet zijn eerste stapjes rond zijn eerste verjaardag. Maar dat is natuurlijk niet de eerste beweging! Baby's zijn al mobiel voordat ze lopen. 

Jij denkt misschien dat je baby zich nog in de fase voor het lopen bevindt? Hij is al volop aan het ontdekken. En je kind zit niet rustig te wachten totdat hij kan gaan lopen!

Optrekken

Dit is het eerste teken dat lopen niet lang meer zal duren. Je baby wilt van de vloer afkomen en zijn benen gebruiken. Hij zal dingen vastgrijpen en zich optrekken. Het is jouw taak om te zorgen dat hij zich kan optrekken zonder iets naar beneden te trekken. 

Tijdens deze fase is het belangrijk dat je de tafelkleden weghaalt. Ze hangen heel uitnodigend voor de neus van je baby. Hierdoor kunnen allerlei dingen naar beneden getrokken worden. Zorg dat er voldoende stevige meubels zijn die het trekken van kleine handjes aankunnen. 


Rondschuifelen

Dit is de fase tussen optrekken en wandelen. Je baby beweegt zich rond de kamer en gebruikt alles wat hij tegenkomt als ondersteuning. De jonge loper grijpt alles vast: meubels, muren en stoelpoten. Zo blijft hij stevig rechtop terwijl hij over de vloer schuifelt. 

Je zult zien dat hij af en toe loslaat om te zien wat er gebeurt. Hij is tenslotte aan het oefenen voor de grote dag. Om te zorgen dat hij veilig kan rondschuifelen moet je ervoor zorgen dat je meubels stevig staan, zonder bungelende gevaren. Verwijder breekbare artikelen van lage oppervlakken zoals de salontafel. 


Eerste stapjes

Je baby trekt zich op en schuifelt rond. Hij oefent voor het echte lopen! De eerste stapjes kunnen wat wiebelig zijn en eindigen soms met een klinkende plof op de grond. Maar nu is hij echt in beweging. Ondersteun je baby door zijn handen vast te houden en door hem aan te moedigen.

Misschien vind je dit ook interessant: