Get the ball rolling

Balspel stimuleert hersenontwikkeling baby

Educatief spel: rol de bal

Als je baby al moeiteloos rechtop zit, ga dan recht tegenover hem zitten en rol een bal tussen jullie beiden. Baby's zijn er dol op en het is een fantastische les in op je beurt wachten!

Hoe speel je dit spelletje?

  • Neem een grote plastic of rubberen bal. Creëer een strook tussen jullie tweeën waar langs de bal langs rolt. Dat kan met je benen, een rij boeken of met een paar dozen
  • Zet je baby recht tegenover jou en ga zelf aan het andere uiteinde zitten. Vraag om aandacht door te zeggen: 'Kijk, hier komt de bal!'
  • Rol de bal zacht naar je baby. Hij zal het prachtig vinden wanneer de bal zijn richting op rolt. Help hem om de bal met twee handjes te pakken en laat zien hoe hij de bal weer terug kan rollen. Nu is het zijn beurt om de bal terug te rollen!
  • De meeste baby's vinden het makkelijker om de bal te gooien dan te rollen. Rollen vereist meer focus en controle. Laat zien hoe je baby de bal met beide handen kan duwen.
  • Leren en groeien.
    Een bal heen en terug rollen helpt bij de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie van je baby, een belangrijke vaardigheid die hij niet alleen nodig heeft om te gooien en te vangen, maar ook om te eten, te tekenen en te schrijven.

Misschien vind je dit ook interessant: