Speel het

Speel het "kiekeboe-beer" spel

Melissa Vonder Haar

 • Locatie

  Binnen of buiten

 • Promoot

  Verstandelijke ontwikkeling, fijne motorische vaardigheden, objectpermanentie

 • Wat je nodig hebt

  Alles wat je nodig hebt is een deken of doek en een verrassend speeltje voor je baby.

Als je een nieuwe baby-activiteit zoekt om je kind bij te betrekken is dit "kiekeboe" spelletje hartstikke leuk. Geniet ervan hoe dit simpele babyspelletje allerlei ontwikkelingsconcepten versterkt en je baby helpt om een belangrijke babymijlpaal te bereiken.

Hoe je het speelt


Je zeven tot negen maanden oude baby zal zijn favoriete speeltje opnieuw ontdekken in een nieuwe versie van kiekeboe, genaamd kiekeboe-beer. Neem een geliefd speeltje, zoals een teddybeer, en verberg hem gedeeltelijk onder een laken. Spoor dan je baby aan om de beer te vinden.

Laat hem naar de beer grijpen, als hij dat kan. Zo niet, pak dan de beer en roep: "Ik heb de beer gevonden!" Herhaal het spel net zo lang als je de aandacht van je baby kunt vasthouden. De truc is om het enthousiasme op te voeren wanneer het speeltje wordt gevonden, want jouw opwinding zal de pret van je baby versterken tijdens deze activiteit.

Trucs en advies


Maak het spel moeilijker naarmate je baby vooruitgang boekt, door het speeltje helemaal onder het laken te verstoppen. Zorg ervoor dat je je steeds enthousiaster uitdrukt als het spel moeilijker wordt! Verander het spel door verschillende speeltjes te verstoppen, dit kan de interesse voor het spel vergroten en kan ook helpen om vroege taalherkenning te bevorderen.

Leren en groeien


Het besef dat een voorwerp permanent aanwezig blijft is cruciaal voor je baby's begrip van de wereld. Baby-activiteiten die bevestigen dat mama er nog is, ook al zie je haar niet, zijn een belangrijke stap in de geheugenontwikkeling van je baby. Deze activiteit stimuleert ook motorische ontwikkeling, omdat je kind hand-oogcoördinatie gebruikt om naar het verborgen speeltje te grijpen.

Misschien vind je dit ook interessant:

Bellenblazen

 • Locatie

  Binnen of buiten

 • Promoot

  Sport en spel

 • Wat je nodig hebt

  1/8 kop vloeibaar afwasmiddel, 4 liter water, 1/2 eetlepel glycerine