techniques-to-calm-your-baby

Technieken om je baby te kalmeren

Aviva Patz

Is het fout als je baby op zijn duim zuigt? Ontdek welke rol zelfkalmerende technieken spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen. 

Duimen is geen raar gedrag onder baby's en jonge kinderen. Het is zelfs essentieel voor de gezonde vroege ontwikkeling van je kind. Hier zijn de redenen waarom het acceptabel is.

Waarom zuigt je baby op zijn duim?

  • Duimzuigen is een instinctief gedrag voor pasgeborenen. Je bent misschien geneigd om te voorkomen dat je baby gaat duimen om zijn gebit te sparen, maar laat hem hier voorlopig van genieten. Het leert hem waardevolle vaardigheden om zichzelf te kalmeren. En hij troost zichzelf wanneer hij moe is of uit zijn doen.
  • Als je je baby het duimzuigen afleert voordat hij vier jaar oud is, heeft het geen effect op zijn hagelwitte tanden. De vaardigheid om zichzelf te kalmeren, helpt je baby om sneller in te slapen als hij 's nachts wakker wordt.

Andere effectieve kalmerende technieken voor baby's

De meeste baby's hebben last van huilbuien, meestal in de namiddag. Controleer eerst of je baby niet huilt omdat hij hongerig, slaperig of oncomfortabel is. Maak je geen zorgen als je de reden niet kunt achterhalen: een baby huilt niet alleen als er iets mis is. Het is een normaal onderdeel van de ontwikkeling omdat het zenuwstelsel nog niet volledig gevormd is.

Als het zuigen op vingers of een duim hem niet troost, probeer dan deze kalmerende technieken:

  • Wieg je baby zachtjes
  • Zing hem zachtjes toe
  • Wikkel je baby in een dekentje
  • Plaats hem in een draagzak of een wipstoeltje
  • Hoe meer overstuur je baby, hoe moeilijker het voor jou. Maar blijf kalm. Rust uit wanneer je baby slaapt. En zorg ervoor dat je regelmatig eet. Je zult beter in staat zijn om voor je baby te zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

Misschien vind je dit ook interessant: