Travelling-with-your-baby

Stressloos reizen met je baby

Reizen met je baby

Bereid je je eerste gezinsuitje voor? Laat je niet ontmoedigen door alle spullen die je nodig hebt voor de dagelijkse verzorging van je baby. De stress wordt een stuk minder als je je aan wat eenvoudige regels houdt. Laat je baby bijvoorbeeld het tempo bepalen en probeer je aan een bepaalde regelmaat te houden.

Gezinnen op reis

Een geslaagde vakantie? Reken erop dat je baby tot op zekere hoogte het schema en tempo van je vakantie bepaalt.

Voorbereiding is hier de sleutel tot success. Dus zorg ervoor dat je alles plant tot in de details. Neem bovendien het juiste eten, de juiste kleding en het juiste materiaal mee.  Hier hoort ook altijd een soort EHBO-doos bij. Een aantal reistips:

  • Als je borstvoeding geeft, hoef je geen babyvoeding mee te nemen! Maar denk er wel aan om extra water voor jezelf mee te nemen. Want als je borstvoeding geeft, heb je voldoende vocht nodig.Tijdens het reizen misschien nog meer dan normaal. Als je flesvoeding geeft, gebruik dan mineraalwater, of nog beter investeer in een aantal pakken kant-en-klare voeding voor de reis. 
  • Babydoekjes zijn onmisbaar tijdens het reizen. Ze zijn niet alleen handig voor het verschonen, maar ook voor het schoonhouden van handen en gezichten. Zo word je minder blootgesteld aan bacteriën en geef je minder snel infecties door. 
  • Als je openbare faciliteiten gebruikt om je baby te verschonen, veeg het oppervlak ervoor en erna dan schoon met doekjes.
  • Met 3 maanden kan het zijn dat je baby nog steeds in een reiswieg of draagmand slaapt. Slaapt hij thuis al in een kinderbedje? Dan is het een goed idee om je baby in een reisbedje te late slapen de dagen voordat je op reis gaat. 
  • Plan veel pauzes en rustperiodes in op het reisschema voor jezelf en de baby. 
  • Neem je baby niet mee op een boot. Wacht met varen tot je kleintje oud genoeg is om een reddingsvest te dragen. Als de tijd rijp is, loont het de moeite om te investeren in een eigen reddingsvest voor je kind.


Als je zorgen hebt over het reizen met je baby, raadpleeg dan je huisarts of het consultatiebureau. Geniet van deze nieuwe ervaring. En vergeet niet heel veel foto's te maken voor het familiealbum.

Misschien vind je dit ook interessant: