creative baby games for newborns

Babyspelletjes voor pasgeborenen

Caitlin Boyle

Wacht niet tot je baby kan lopen voor je met hem speelt. De gezellige momenten met je baby zijn de basis voor een blije toekomst. Breng dus samen tijd door en speel samen de eerste babyspelletjes.

Zuigelingen slapen en eten veel. Maar als ze wakker zijn, willen ze graag dingen ontdekken. Baby's hebben graag interactie met mensen en met de wereld om zich heen. Er is bovendien niets leukers dan je baby dingen te zien ontdekken voor de eerste keer.

Maar het draait niet allemaal om spelen, spelen heeft ook een doel. De ontdekkingstocht van je baby helpt bij de ontwikkeling van belangrijke cognitieve en fysieke vaardigheden.

 

Babyspelletjes voor baby's van 1 maand oud (en jonger)

  • Laat je kleintje kennismaken met de "baby in de spiegel". Die toevallig heel erg op hem lijkt!
    Pasgeboren baby's vinden het geweldig om hun eigen spiegelbeeld te bestuderen en kunnen steeds opnieuw naar zichzelf kijken zonder dat het gaat vervelen. Als je een spiegel in het wiegje zet, zorg dan dat deze onbreekbaar is!
  • Zuigelingen zijn ook gefascineerd door een mobiel. Kies er een met heldere, contrasterende kleuren, en als het boven het wiegje hangt, zorg ervoor dat het buiten handbereik is (al snel zal hij gaan zitten en eraan trekken!).
  • Baby's luisteren graag naar muziek, net zoals volwassenen. Je kunt hippe nummers draaien als je baby alert is. Maar zet liever rustige muziek op wanneer hij slaperig is. Kleintjes vinden het ook heerlijk om in je armen te liggen en zo samen op muziek te dansen.
  • Babymassage is niet alleen een teder moment, het is ook heel leerzaam. Zacht je baby's armpjes en beentjes masseren helpt om in zijn hersenen verbanden te leggen en geven hem een veilig en geborgen gevoel.
    En wie houdt er niet van een voetmassage?
  • Oudere pasgeboren baby's houden ervan om in boekjes met felle en contrasterende kleuren te kijken. Dus nu is het de perfecte tijd om die kartonnen boekjes tevoorschijn te halen. Ook al begrijpt je baby het verhaal niet, hij zal het leuk vinden om naar de plaatjes te kijken en om naar jouw stem te luisteren.
  • Speeltjes die geluid maken zijn leuk op deze leeftijd. Rammelaars of piepende knuffels zijn ook erg populair. Als je baby de speeltjes nog niet zelf kan rammelen, leg ze dan zacht in de palm van zijn handje en schud zacht zijn armpje heen en weer.

Babyspelletjes voor baby's tussen 1 en 3 maanden

Gekke gezichten zijn de beste speeltjes voor je baby! Wees niet bang om gek te doen. Versterk de band met je baby: steek je tong uit, blaas je wangen op of maak grappige geluidjes!

Misschien vind je dit ook interessant: