Hoe verschoon je de perfecte luier?

Luiertijd is de beste manier om de huid van je baby te beschermen. Zo houd je de billetjes schoon en droog. De huid rond de luier is erg gevoelig voor ontstekingen en uitslag. Het is dus van groot belang dat je goed oplet bij het verschonen van je baby.

Merk kleurverschillen op bij verschillende lichaamsdelen. Leer de huid van je baby door en door kennen. Zo zul je kleine veranderingen snel opmerken.

Het ABC van luiers verschonen

Een gezonde huid is een droge huid, zeker als het om luiergebied gaat. Natte of vieze huid is snel kwetsbaar en gevoelig voor luieruitslag. Om een natte huid te voorkomen moet je je baby regelmatig verschonen en super-absorberende luiers gebruiken.

Als je stoffen luiers gebruikt, is het verstandig om vaker te controleren of je baby verschoond moet worden. Naarmate je baby groeit, moet je minder vaak verschonen. In het begin verschoon je je kleintje best zo'n 10 keer per dag. Na een paar maanden is 6 keer per dag voldoende. Verschoon de luier na elk voedingsmoment, na iedere stoelgang en voor en na het slapengaan. Als je met je baby op stap gaat, is het handig om alvast een schone luier aan te doen.

Tip! Veeg bij meisjes altijd van voren naar achter af als je hun luiers verschoont om zo weinig mogelijk ontlasting in de buurt van hun geslachtsdelen te laten komen. Je hebt alleen water nodig om het gebied te reinigen.

Veeg bij een jongetje ook van voren naar achteren. Trek de voorhuid van de baby niet terug om schoon te maken. Dit is niet nodig en kan schadelijk zijn. De voorhuid zal geleidelijk losser komen te zitten. Rond zijn 3e jaar kan je de voorhuid volledig terugtrekken, en heeft deze zone geen speciale aandacht nodig om schoon en gezond te blijven.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Andere artikels die je interessant zal vinden:

Beheer Cookies