ga naar navigatie
Welkom!  Word lid  of  Meld je aan 
Belgium-NL | NL - FR

Verzacht je baby's darmkrampen

0   mensen hebben gereageerd
op dit artikel
 
0
Social Sharing
Bio lezen Bio verbergen Verbergen
Hij heeft eten en een nieuwe luier gekregen. En hij heeft net geslapen. Waarom huilt je baby dan? Leer hoe je kunt vaststellen of het darmkrampen zijn – en leer een paar uitstekende trucjes om je baby te sussen!

Lees Verzacht je baby's darmkrampen

Het is normaal dat zuigelingen van minder dan drie maanden huilerige periodes hebben, vooral tussen 6 uur ‘s avonds en middernacht. Maar als de standaardoplossingen zoals eten geven, luier verversen, inwikkelen en wiegen je baby niet doen stoppen met huilen, is je baby misschien één van die 20 procent baby's die darmkrampen hebben.

Oorzaken van darmkrampen bij baby's
Als je baby darmkrampen krijgt, of overmatig huilt, zul je dit beginnen te merken tussen zijn tweede en vierde week. Zijn gehuil neemt toe – in plaats van af te nemen – naargelang de dag vordert, en hij zal wellicht winderig zijn en zijn benen de hele tijd optrekken en strekken.  

Dokters weten niet helemaal zeker wat de oorzaak van darmkrampen bij baby's is, maar dit zijn een aantal mogelijke factoren: 

  • Een onvolgroeid zenuwstelsel

  • Een medisch probleem, zoals een hernia

  • Moeilijkheid zichzelf te sussen

  • Als je borstvoeding geeft, kan het iets in je eten zijn dat zijn maag irriteert

Je baby sussen
Wellicht het moeilijkste aan een baby met darmkrampen is dat niets hem lijkt te kunnen troosten. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt proberen. Hier zijn een paar tips om baby's met darmkrampen te kalmeren.  

  • Wieg hem. Je baby wiegen of hem in een wipstoeltje stoppen met ruis op de achtergrond – zoals een stofzuiger of een wasmachine – kan soms helpen omdat de volgehouden beweging een kalmerend effect kan hebben.

  • Wandel rond met hem in een draagdoek. Net zoals wiegen is deze beweging sussend, en hij kan zich beter voelen omdat hij zo dicht bij je is.

  • Wikkel hem in.. Wikkel je baby in een grote, dunne deken. Zo voelt hij zich warm, knus en veilig.

  • Geef hem een fopspeen. Het helpt niet altijd, maar de zuigbeweging kan kalmerend werken voor sommige baby's.

  • Wrijf over zijn rug. Leg je baby op zijn buik over je knieën en wrijf zachtjes over zijn rug met je vingers.Dit kan de druk van zijn maag weghalen.

  • Controleer je eigen voeding. Als je borstvoeding geeft, kunnen bepaalde stoffen in je voeding je baby ongemakkelijk doen voelen. Melkproducten, cafeïne, kool en uien zijn allemaal potentiële boosdoeners, dus probeer er één voor één een paar dagen mee te stoppen om te zien of dat de oorzaak is.

Vergeet niet: Er is hoop!
Je gelooft het misschien niet, maar darmkrampen bij baby's blijven niet duren. Tegen je baby's vierde maand zullen zijn darmkrampen wellicht voorbij zijn – en is iedereen weer blij!


 

Social Sharing

Misschien ook interessant

Onze beste bescherming voor de huid van de pasgeboren baby's.

Informatie over Pampers New Baby
Pampers New Baby