Hoe plan je een verjaardagsfeestje voor je baby in 9 stappen?

De eerste verjaardag van je baby komt eraan! Het is voor iedereen een opwindend evenement en jij bent van plan een fantastisch feest te organiseren.

Het plannen van een geslaagd verjaardagsfeestje draait volledig om voorbereiding. Hieronder vind je een handige checklist – in 9 stappen – voor je eerste verjaardagsfeestje.

1. Kies een goede datum

Vermijd belangrijke feestdagen of lange weekenden. Misschien zijn je gasten dan weg of ze hebben andere verplichtingen. Als je rekening houdt met deze richtlijn kun je vervolgens de datum kiezen die voor jou het beste uitkomt. Onthoud: er is altijd wel iemand die niet kan op de datum die je kiest.

2. Eigen haard is goud waard

Je baby zal het gelukkigst zijn als je het feestje thuis organiseert, want dat is een veilige plek. Als je thuis geen plek hebt, denk dan aan een locatie die babyvriendelijk is en waar je je als gastvrouw gemakkelijk voelt.

Een gemeenschapsruimte of evenementenruimte bij een zoo of een park zijn goede opties. Als het weer goed is, kun je een feestje buiten geven, bijvoorbeeld in een park of in de achtertuin (zorg dan wel voor een alternatief als het slecht weer wordt). Een privéruimte in een restaurant is ook goed, grote eetruimtes zijn vaak rumoerig en onrustig voor je kleintje.

3. Het ideale tijdstip

Aangezien eenjarigen 's middags nog een middagdutje doen, plan je je feestje best rond het slaapschema van je baby.

4. Hou de gastenlijst kort

Bij eerste verjaardagen nodig je best alleen familie, goede vrienden en buren uit. Te veel vreemde gezichten zouden de eregast aan het huilen kunnen brengen! Je baby is op een leeftijd dat hij of zij vaak verlegen is voor vreemden, dus een feest met veel nieuwe gezichten is waarschijnlijk niet de beste manier om de dag te vieren.

Al zijn er misschien wel oplossingen: 3 tips om je baby zich op zijn gemak te laten voelen bij vreemden.

5. Eten

Maak al het eten van op voorhand klaar. Zo hoef je tijdens het feestje niet constant de keuken in. Tapas en buffetten zijn eenvoudig neer te zetten en maken het eten tijdens het feestje informeel.

6. Activiteiten

Het plannen van spelletjes en entertainment moet worden afgestemd op de leeftijd van de aanwezige kinderen. Baby's spelen nog niet echt spelletjes en luid entertainment kan ze bang maken. Oudere kinderen (peuter en ouder) kunnen genieten van een spelletje ezeltje prik of zakdoekje leggen. Bij die leeftijdsgroep kan een clown of goochelaar ook een hit zijn. Hou bij het plannen rekening met de leeftijd van de kinderen op de gastenlijst. Verschillende soorten educatieve peuterspelletjes

7. Leg herinneringen vast

Zorg ervoor dat je iemand aanwijst als fotograaf. Zo heb je voldoende foto's van de dag. Voor velen is dit de dag waarop de baby voor het eerst verjaardagstaart proeft. Vaak een fantastisch beeld en heerlijke kliederboel.

8. Cadeautjes

Stem de cadeautjes af op de leeftijd van de uitgenodigde kinderen. Voor baby's zijn afscheidscadeautjes niet nodig, maar oudere kinderen vinden het leuk om een cadeautasje mee naar huis te nemen.

9. Blijf lachen

Hou er rekening mee dat een kinderfeestje niet altijd gaat zoals gepland. Probeer de humor hiervan in te zien. Zo geniet je van de dag, wat er ook gebeurt!

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies